Valitse sivu

Liikunnasta hyvinvointia

PLU liikuttaa Pohjanmaata vauvasta vaariin

Koulutukset

Koulutus on yksi PLU:n tärkeimmistä osa-alueista: tuotamme laadukasta ja käytännönläheistä koulutusta sekä avoimena että tilauskoulutuksena.

Leirit

Leirit ovat liikuntaleirejä, joille jokainen lapsi ja nuori voi osallistua: mukaan pääsevät myös vasta-alkajat ja ensimmäistä kertaa lajia kokeilevat.

Työpaikkaliikunta

Tarjoamme harrasteliikunnan palveluita yhteisöille sekä yksittäisille liikkujille yhteistyössä erilaisten toimijoiden kanssa.

Urheilugaala

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry:n vuosittain yhdessä järjestämä pohjalaisen liikunnan ja urheilun juhlailta.

Ajankohtaista

Avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi. Avustusta myönnettiin 15 liikunnan aluejärjestölle yhteensä 2 478 000 euroa.

Hakemuksien perusteella aluejärjestöillä on mahdollisuudet yhdessä yli 1 100 liikunta- ja urheiluseuran kanssa lisätä lasten ja nuorten kesäajan liikuntaa ja työllistää 3 315 nuorta. Avustusta saa käyttää lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaiseen palkkaamiseen ajalla 1.4.-30.9.2023.

Avustuksilla lisätään myös toimintaan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota, sekä lisätään nuorten kesätyöntekijöiden osaamista ja kartutetaan työkokemusta.

Kesätoiminta-avustus on aikaisempien kokemusten perusteella ollut laajasti lasten ja nuorten hyvinvointia lisäävä avustusmuoto. Avustuksella on lisätty tuhansien liikunta- ja urheiluseurojen kesätoimintaa, työllistetty nuoria monipuolisiin kesätöihin ja liikutettu lapsia ja nuoria. Kesätoiminnan avustaminen on lisännyt yksittäisten nuorten hyvinvointia ja kokonaisuudessaan seuratoiminnan elinvoimaa ja seurojen elpymistä pandemian vaikutuksista.

Lisätietoja valtakunnallisesti: ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377

Lisätietoja alueellisesti: va. seurakehittäjä Katariina Haapasaari, p. 040 4879 026

Tästä voit lukea lisää avustuksen hakemisesta ja hakea avustusta.

 

Maaliskuun uutiskirje ilmestynyt

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n maaliskuun uutiskirjeen aiheita:

  • ilmoitttautuminen lasten liikuntaleirille KesäSporttikselle (13. – 16.6.2023) avattu. Lisäksi yhden päivän leiriseikkailu perheen pienimmille, 4 – 6 -vuotiaille!
  • jäsenseurat esittäytyvät: Alajärven Ankkurit ry
  • Piiri juhlii sunnuntaina 12.3.2023 100 vuotta. Myös PLU:n toimistolla Avoimet ovet klo 12.00 – 16.00, tervetuloa!
  • seuroille luvassa tukea kesätyöllistämiseen
  • koulutuksia.

    PLU uutiskirje maaliskuu 2023

Kansanedustajaehdokas: osallistu Liikuntaehdokas-kampanjaan

Liikunta- ja urheiluyhteisö on käynnistänyt Liikuntaehdokas-kampanjan. Suomen Olympiakomitea haastaa eduskuntavaaliehdokkaat edistämään liikuntaa ja urheilua. Liikunta- ja urheiluyhteisö on julkaissut Liikettä Suomeen -manifestin, johon on koottu liikunnan ja urheilun edistämisen tavoitteita seuraavalle hallituskaudelle. Manifesti on liitteenä ja voit tutustua siihen myös täältä.

Etsimme nyt liikuntamyönteisiä eduskuntavaaliehdokkaita ja kannustamme ehdokkaita allekirjoittamaan manifestin tavoitteet. Voit allekirjoittaa liikunnan ja urheilun manifestin tällä lomakkeella 21.3. asti: https://www.lyyti.in/liikuntaehdokas

Kun ilmoittaudut mukaan, julkistamme tietosi (nimi, kotikunta, puolue ja vaalipiiri sekä valinnaisena kuva, nettiosoite ja vaalilupaus) Liikuntaehdokas-listassa Olympiakomitean verkkosivuilla. Vaalilupauksella voit täsmentää tai täydentää sinulle tärkeitä manifestin näkökulmia ja esittää konkreettisia keinoja, joita eduskunnassa haluaisit edistää.
Allekirjoittamisen jälkeen saat linkin Liikuntaehdokas-somemateriaaleihin, joita voit käyttää somekanavissasi aihetunnisteilla #liikuntaehdokas #LiikettäSuomeen. Voit esimerkiksi jakaa manifestin tavoitteita tai itsestäsi kuvan liikunnan parissa ja kertoa, miten kansanedustajana edistäisit liikuntaa ja urheilua.

Lisäksi olemme laatineet liikunnan ja urheilun tietopaketin eduskuntavaaliehdokkaille. Tiiviiseen tietopakettiin on koottu faktaa ja tavoitteita inspiraatioksi vaalityöhön. Voit tutustua tietopakettiin täältä.

Tule mukaan Liikuntaehdokkaaksi!

Lisätietoja: liikuntaehdokas@olympiakomitea.fi

 

NÄIN OSALLISTUT KAMPANJAAN – kansanedustajaehdokas

Yhteistyökumppanit

PLU sosiaalisessa mediassa

Share This