Valitse sivu

Aikuiset

Testauspalvelut

Testauspalvelut

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tarjoaa testauspalveluja yrityksille, yhteisöille sekä yksityisille henkilöille.

Testimme ovat luotettavia sekä helposti toteutettavia mittaamaan kehosi kuntoa ja koostumusta. Testiin osallistunut henkilö saa henkilökohtaisen kirjallisen raportin, sekä suullisen palautteen elintapaohjausotteella. Testaushenkilökuntamme on ammattitaitoisia terveys- ja liikunta-alan ammattilaisia, ja testit ovat luottamuksellisia. Mitatulla henkilöllä on mahdollisuus saada palautteen yhteydessä kirjallista materiaalia tukemaan terveellisiä elintapoja.

Mittauspalveluitamme ovat:

 • Kehonkoostumusmittaus Inbody 770 -laitteella
 • FirstBeat hyvinvointianalyysi: analyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla.

Toteutamme testejä tilauksesta toimistollamme tai yrityksen/yhteisön omissa tiloissa. Testistöämme pystytään toteuttamaan hyvinkin pienissä tiloissa.

Ota rohkeasti yhteyttä! Toteutetaan Sinulle sopiva testipaketti.

Antero Kangas, harrasteliikunnan päällikkö

antero.kangas@plu.fi, p. 050 406 4789

 

Kehonkoostumusmittaus

Luotettavaa ja helposti toistettavaa kehonkoostumusmittausta uudella Inbody 770 -laitteella!

BIA (Bioelectrical Impedance Analysis) on menetelmä, jota InBody-laitteissa käytetään kehon koostumuksen mittaamiseen. Menetelmä pohjautuu pienen sähkövirran johtamiseen kehon läpi. Kehon sisältämä vesi johtaa sähköä, jolloin kehon koostumus voidaan laskea mittaamalla kehon sähkövirralle aiheuttamaa vastusta eli impedanssia. Selkeitä menetelmän etuja ovat nopeus, turvallisuus, helppous ja luotettavuus.

Lue lisää: https://www.inbody.fi/teknologia/

Mittaukseen voi osallistua lähes kuka tahansa liikunta-aktiivisuudestaan riippumatta. Mittaustulos saadaan yhdessä minuutissa ja tulokset tulkitaan selkeältä tulosraportilta, jonka asiakas saa mukaansa. Haluttu palvelu ja tärkeä työkalu hyvinvoinnistaan huolehtiville InBody antaa objektiivisen kuvan kehon tilasta. Siksi InBody-mittaus on muodostunut standardiksi ravintotottumusten, terveysliikunnan, painonhallinnan ja muiden elämäntapamuutosten motivoinnissa ja seurannassa.

InBody-mittauksella mitataan kehon vesitasapainoa ja sen muutoksia. Lihas-rasvatasapainossa saadaan selville eri kehonosien, kuten jalkojen, käsien ja keskivartalon tarkat koot ja koostumukset mm. lihas- ja rasvamassan osalta.

Monipuoliset mittaustulokset viitearvoineen:

 • Kokonaispaino (kg)
 • Lihasmassa (kg)
 • Rasvakudoksen määrä (kg)
 • Rasvaprosentti (%)
 • Kehon vesi (L)
 • Painokontrollitavoite (kg)
 • Lihastasapaino (kädet, jalat ja keskivartalo)
 • Segmentaalinen lihasjakauma (kädet, jalat, keskivartalo)
 • Perusaineenvaihdunta (kcal)
 • Kehon painoindeksi (BMI)
 • Segmentaalinen rasvadiagnoosi (kg/%)
 • Visceral Fat-arvio (sisäelimien ympärillä olevan rasvan pinta-ala / cm²)

Laite antaa mm. selkeät ja luotettavat tulokset henkilöiden lihasmassan lisääntymisestä (erittelee raajat ja keskivartalon) ja raajojen lihasmassan mahdollisista puolieroista. Testillä on helppo seurata mm. lihaskuntoharjoittelun edistymistä, kuten lihasmassan määrää suhteessa rasvamassaan. Testi on myös erinomainen mahdollisuus urheiluseuroille, liikunnan aktiiviharrastajille tai oiva motivointikeino liikuntaa aloitteleville tai painonpudotuksen seurantaan.

 

Teemme yksittäisiä mittauksia PLU:n toimistolla hintaan 25 € (käteismaksu).

Hinta sisältää:

 • Mittauksen Inbody 770 -laitteella

 • Henkilökohtainen raportti

 • Henkilökohtaisen terveydenhuollon/liikunta-alan ammattilaisen antaman palautteen, palaute annetaan elintapaohjausotteella

 

Toteutamme erilaisia testipäiviä mm. työyhteisöissä. Testin lisäksi pakettiin kuuluu henkilökohtainen raportti, ammattilaisen antama palaute sekä kirjallista materiaalia tukemaan terveellisiä elintapoja.

Ota yhteyttä Anteroon ja pyydä ryhmällesi tarjous!

 

 

Firstbeat hyvinvointianalyysi

Firsbeatin hyvinvointianalyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi.

Analyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.

Mittaus kestää kolme vuorokautta ja sen aikana elät normaalia elämää.

 

Hallitse stressiä
– tunnista stressaavat tilanteet
– tunnista kuormittavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla
– paranna suorituskykyäsi

Palaudu paremmin
– tunnista palauttavat hetket
– tehosta palautumistasi, palauta voimavarasi ja paranna unenlaatuasi
– tunne olosi energiseksi ja paranna keskittymiskykyäsi

Liiku oikein
– löydä sopiva treenimuoto ja -taso
– näe liikunnan terveys- ja kuntovaatimukset sekä energian kulutus ja askelmääräsi
– paranna työ- ja toimintakykyäsi

 

Firstbeat hyvinvointianalyysi sisältää
– alkuinfon
– analyysin (3 vrk) ja henkilökohtaisen raportin

 

Share This