Valitse sivu

Muun muassa uutuudet mahdollistavat erilaisista maastoista nauttimisen myös heille, jotka tarvitsevat liikkumiseen apuvälineitä. Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA sekä Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry esittelevät tänään uusia ja myös ennestään tuttuja apuvälineitä PLU:n toimiston luonnonkauniissa ympäristössä.

– Tiedän, että myös esimerkiksi Seinäjoelta löytyy useita luontoliikuntaan sopivia kohteita, joissa apuvälineitä voi hyvin hyödyntää, kannusti SOLIA:n apuvälineneuvoja Jukka Parviainen (kuvassa oikealla). Uutuuksista oli kokeiltavissa muun muassa maastoajoon tarkoitettuja, myös sähköavusteisia pyöriä sekä tandem-pyörä, joka sopii Parviaisen mukaan hyvin näkövammaisen tai ADHD-häiriöisen pyöräilyyn.

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry on yksi SOLIAN yhteensä kuudesta toimintayksiköistä. SOLIA avaa syyskuun alussa uuden toimintayksikön Vuokattiin, jonne luontoliikuntaan tarkoitetut apuvälineet sijoitetaan vuokrausta varten.
Piirillä oli esittelyssä myös juoksupyörä. Race Running on yksi seuraavien paralympialaisten (Pariisi 2024) lajeista, mikä on osaltaan lisännyt lajin kiinnostusta. Myös talviliikuntaan löytyy apuvälineitä: kelkkoja voi vuokrata niin hiihtoon, lasketteluun kuin luisteluunkin.
Parviainen kannustaa kokeilemaan rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja siihen, mihin oma liikuntakyky riittää. Liikkumista ei tarvitse jättää pois elämästä, sillä vaihtoehtoja löytyy niin uutuuksista kuin jo tunnetuiksi tulleistakin välineistä.
Kuvassa Jukka Parviaisen kanssa SOLIA:n kesätyöntekijä Sanna Kiuru ja PLU:n harrasteliikunnan päällikkö Antero Kangas.

Esittelytilaisuus jatkuu tänään Piirillä klo 18 saakka.

 

 

 

 

 

 

Share This