Valitse sivu

Elämäntyöpalkinnolla 13. Pohjanmaan Urheilugaalassa palkitut Erik ja Leila Gustafsson toivovat lasten elämään enemmän liikuntaa. Alavutelainen pariskunta on tehnyt elämäntyötään liikunnan ja urheilun hyväksi niin liikunnanopettajina kuin vapaa-ajallaankin.
Leila Gustafssonin lempilajina on ollut ja on edelleen telinevoimistelu. Erik Gustafsson puolestaan omaa monipuolisen liikuntataustan: lajivalikoimassa on ollut pikajuoksua, jääkiekkoa, pesäpalloa sekä edelleen 80-vuotiaiden sarjassa jatkuva leuanveto.
Gaalan juontaneen Marko Hakalan haastattelussa Leila Gustafsson totesi yhteisestä taipaleesta äitinä ja puolisona näin:
– Olemme hyväksyneet toistemme menot. Meillä on ollut selkeä työnjako, totesi Leila Gustafsson.

Viisi uutta Hall of Fameen

Pohjalaisen liikunnan ja urheilun Hall of Fameen julkistettiin gaalassa viisi uutta nimeä: nro 5 Arvo Haavisto, nro 6 Hermanni Pihlajamäki, nro 7 Lauri Koskela, nro 8 Juha Mieto ja nro 9 Reino Kuntola. Aikaisemmat kunniagalleriaan nimetyt ovat nro 1 Ville Ritola, nro 2 Kustaa Pihlajamäki, nro 3 Eugen Ekman ja nro 4 Pauli Nevala.

Konsta Mäenpää Vuoden Urheilija 

Vuoden Urheilijana 2022 palkittiin Ilmajoen Kisailijoita edustava painija Konsta Mäenpää (25). Palkinnon vastaanotti hänen puolestaan isä Juha Mäenpää. Lähettämässään viestissä Konsta lähetti kiitokset sekä valitsijoille että seuransa hyville painivalmentajille. Konsta Mäenpää voitti viime vuonna EM-pronssia kreikkalais-roomalaisen painin 130 kilon sarjassa. Gaalailtana hän oli painimassa Saksan Bundesliigaa.

Pohjanmaan Urheilugaalassa jaetut palkinnot

Hall of Fame: nro 5 Arvo Haavisto, nro 6 Hermanni Pihlajamäki, nro 7 Lauri Koskela, nro 8 Juha Mieto, nro 9 Reino Kuntola
Elämäntyö: Erik ja Leila Gustafsson
Vuoden Urheilija: Konsta Mäenpää
Kunniamaininnat: Vimpelin Veto, Petri Suokas, Jone Illi
Tähtiseurapalkinto: Vaasan Uimaseura
Harrastaminen koulupäivän yhteydessä: Kurikan kaupunki
Aili Mairon rahaston palkinnot: Veera Sauna-aho, Cecilia Österberg
Jaakko Mairon rahaston palkinnot: Miro Leinonen, Oliver Pada
Vuoden Jokeri: Jorma Taini
Vuoden Nuori Urheilija: Telma Särkipaju
Vuoden Joukkue: Karhu Basket
Vuoden Valmentaja: Janne Koskimies

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n sekä Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry:n järjestämää Pohjanmaan Urheilugaalaa vietettiin eilen Seinäjoki Areenassa. 

                         

Kuvat: Kirsi Kuusisto

 

 

Share This