Valitse sivu
Urheiluharrastus antaa lapsille ja nuorille terveyttä, hyviä kavereita, mahdollisuuden ammattilaisurheiluun sekä varmasti parempaa elämänlaatua. Näin totesi 14. Pohjanmaan Urheilugaalassa elämäntyöpalkinnolla palkittu Jukka Saarijärvi Seinäjoelta.

 

Jukka Saarijärvi (68) on alun perin pelaaja ja TP-55:n juniorivalmentaja. Seura-aktiivin vuosikymmeniin on kuulunut puheenjohtajan rooli niin TP-55:ssä kuin SJK-junioreissa, jossa hän edelleen tekijäroolissa Seinäjoen Energialiigan toiminnassa. Hän on myös ollut perustamassa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vuonna 2007.

Hall of Fameen neljä uutta nimeä
Pohjalaisen liikunnan ja urheilun Hall of Fameen julkistettiin gaalassa neljä uutta nimeä: nro 10 Toivo Loukola, nro 11 Tauno Jaskari, nro 12 Heikki Ikola ja nro 13 Hilkka Riihivuori. Aikaisemmat kunniagalleriaan nimetyt ovat nro 1 Ville Ritolanro 2 Kustaa Pihlajamäkinro 3 Eugen Ekman, nro 4 Pauli Nevala, nro 5 Arvo Haavistonro 6 Hermanni Pihlajamäkinro 7 Lauri Koskelanro 8 Juha Mieto ja nro 9 Reino Kuntola.

Juho Alasaari Vuoden Urheilija
Vuoden Urheilijana 2023 palkittiin Laihian Lujaa edustava seiväshyppääjä Juho Alasaari (20), jonka kiitokset Kalevan Navetan Hugo-salin täyttänyt yleisö sai videotervehdyksen välityksellä. Alasaari suorittaa parhaillaan asepalvelustaan Puolustusvoimissa.

14. Pohjanmaan Urheilugaalassa jaetut palkinnot
Hall of Fame: nro 10 Toivo Loukola, nro 11 Tauno Jaskari, nro 12 Heikki Ikola ja nro 13 Hilkka Riihivuori
Elämäntyö: Jukka Saarijärvi
Vuoden Urheilija: Juho Alasaari
Kunniamaininta: Marianne Palo
Harrastaminen koulupäivän yhteydessä: Seinäjoen kaupunki
Aili Mairon rahaston palkinnot: Amelie Koivuluoma, Emilia Kangas
Jaakko Mairon rahaston palkinto: Elias Lyyski
Vuoden Jokeri: Johanna Lähdesmäki
Vuoden Nuori Urheilija: Veera Luhtanen
Vuoden Joukkue: Vaasan Palloseura 
Vuoden Valmentaja: Jussi Nuorela
Impi ja Asko Jokisen säätiö: Laihian Luja ry, Hela-Kiekko r.y. 
Tähtiseura-palkinto (Gasum-stipendi): Crocodiles ry
Tähtiseura-palkinnot (Onnenpantti-stipendit): Kauhajoen Karhu yleisurheilu, Lapuan Virkiä suunnistus

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n sekä Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry:n järjestämää Pohjanmaan Urheilugaalaa vietettiin eilen Kalevan Navetassa Seinäjoella. Palkinnonsaajien ohella gaalayleisön railakkaat aplodit sai muusikko Jonna Pirttijoki. 

 

Kuvat: Kirsi Kuusisto

Share This