Valitse sivu

Opetus- ja kulttuuriministeriön keväällä jakaman eritysavustuksen tavoitteena oli lievittää koronaviruspandemian seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä ja turvata järjestöjen toimintakykyä poikkeustilanteessa. Kysyimme Seinäjoen Voimistelijat ry:ltä, miten hyvin seuran saama tuki (2500,00 €) tuki vastasi tavoitetta.

– Saatu tuki vastasi pandemian aiheuttamiin taloudellisiin menetyksiin ja toiminnan keskeytymiseen hyvin. Kaikki loppukeväälle anotut tapahtumat peruuntuivat. Olimme budjetoineet yli 20 000 euroa tapahtumatuloja kyseisistä tapahtumista, jotka jäivät saamatta. Samaan aikaan hallihankkeemme oli loppusuoralla ja rakennuttajan osuus päättymässä. Tuossa vaiheessa meillä ei ollut vielä kunnollista käsitystä siitä, miten hallin sisätyöt etenevät ja missä vaiheessa niitä päästään tekemään. Tulevan kauden valmistelut oli myös aloitettu ja päätöksiä jouduttiin tehdä suuren epätietoisuuden vallassa. Voimistelijoiden kisakausi ei ehtinyt edes alkaa, ja harrastekausi loppui puoleen väliin kevätkautta. Alku oli lamaannuttava, mutta siitä päästyämme aloimme miettiä keinoja jäsenistön palvelemiseksi ja mukana pitämiseksi, kertoo varapuheenjohtaja Johanna Keski-Jyrä.

Hanketuen hakeminen oli Johanna Keski-Jyrän mukaan kokonaisuudessaan selkeää ja helppoa.
– Hakeminen vaati kirjautumisen suomi.fi -palveluun, taustatietojen päivittämisen ja kirjanpidollista työtä hankkeen kustannusten laskemiseksi. Seurassamme palkanmaksu on ulkoistettu ammattilaisten hoidettavaksi, joten numerotietojen kerääminen oli sitä kautta vaivatonta ja luotettavaa.

Avustusta haettiin liikunta- ja urheiluseurojen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään, joka aiheutui koronaviruksen vaikutuksista hakijan toimintaan 1.3. – 31.5.2020. Olisitko toivonut pidempää / muuta ajankohtaa?
– Hankepäätöksen saimme ennen juhannusta. Varsinainen hanke oli tuolloin jo päättynyt. Seuramme tilikausi päättyy kesäkuun lopussa ja heinäkuun on toiminnan kannalta koko vuoden hiljaisin kuukausi kaikkien lomaillessa. Olisi ollut hyvä, jos hankeen loppuselvitys olisi tarvinnut palauttaa vasta elokuun lopulla. Muuten aikataulutus oli selkeä.

Digivalmennustuella laadukasta toimintaa

Seinäjoen Voimistelijoiden hankkivat AVI:n myöntämän tuen avulla käyttöönsä Qridi-sovelluksen, jonka avulla urheilijoiden harjoittelua voitiin seurata reaaliaikaisesti. Ohjelman käyttö vaati koulutusta ja perehtymistä, mutta palveli hyvin tarkoitustaan. Samaan aikaan alkoi valmennus- ja kilparyhmien etävalmennus Zoom-sovelluksen kautta.
– Harrastepuolelle Seinäjoen Voimistelijat tarjosi ohjaajille mahdollisuutta pitää livetunteja etäyhteyksiä hyödyntäen. Edellytimme, että toiminta on säännöllistä ja palvelee sitä kautta jäsenistöämme parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla tulevaan kauteen valmistautuminen, muun muassa uuden kauden markkinointi, rekrytoiminen ja hallihankeen loppuunsaattaminen, pystyi jatkumaan.

Johanna Keski-Jyrän mukaan Seinäjoen Voimistelijoiden saama summa (29 100 €) riitti hankkeen toteuttamiseen. Omarahoitusosuus oli ennakoitua suurempi, kuten hankkeissa yleensä. Hanke mahdollisti valmennus- ja harrastetoiminnan jatkuvuuden ja mahdollisimman laadukkaan tekemisen pandemiasta huolimatta.

Jaa somessa