Valitse sivu

Koulut ja oppilaitokset

Koulutukset: Toisen asteen opiskelijat

Koulutukset

Toisen asteen opiskelijat

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU) tarjoaa tukea lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten Liikkuva opiskelu -toimintaan ja sen kehittämiseen. PLU:n asiantuntijat auttavat oppilaitoksia Liikkuvan opiskelun toiminnan suunnittelussa, alkuun saamisessa sekä kehittämishankkeiden sisällön suunnittelussa.

Tutustu alla listattuun koulutustarjontaamme. Olethan yhteydessä meihin päin! Yhteyttä voit ottaa nuorisokouluttaja Iida Kasariin; iida.kasari@plu.fi, puh. 040-4839168.

 Osat koulutuksista on mahdollisia tilata etäkoulutuksina. Microsoft Teams työkalu toimii epätyökaluna, se tulee olla ladattuna tietokoneelle. puhelimelle tai tabletille. 

 

Liikkuva opiskelu –työpaja

Tukea ja ideoita Liikkuva opiskelu -toiminnan suunnitteluun.

Liikunnan aluejärjestöjen Liikkuva opiskelu -työpaja on suunniteltu lukioiden ja ammatillisen koulutuksen henkilöstön kehittämistyön tueksi. Työpajassa oppilaitosten henkilökunta ja opiskelijoiden edustajat saavat ideoita ja vinkkejä toimivista Liikkuva opiskelu -toimenpiteistä ja pääsevät suunnittelemaan oman oppilaitoksen toimintaa.

Työpajan teemoja ovat

 • Liikkuva opiskelu -ohjelma tutuksi
 • Perusteluja ja faktaa aktiivisen opiskelupäivän hyödyistä
 • Oppilaitoksen liikunnallisen toimintakulttuurin kehittäminen
 • Käytännön ideoita ja vinkkejä toiminnan toteutukseen
 • Oppilaitoksen oman toiminnan suunnittelun käynnistäminen.

Työpaja voidaan toteuttaa 2–4 tunnin mittaisena ja sen sisältö räätälöidään aina oppilaitoksen tarpeiden, toiveiden ja käytettävän ajan mukaan.

Hinta: 400€ + kouluttajan matkakulut

 

Liikuntatutor–koulutus (3 h)

Tavoitteena on osallistaa opiskelijoita Liikkuva opiskelu -toimintaan sekä sen suunnitteluun ja toteutukseen oppilaitoksissa.

Koulutuksessa opiskelijat saavat tietoa liikkeen lisäämisen hyödyistä sekä työkaluja toiminnan suunnitteluun ja liikkeen lisäämiseen oman oppilaitoksen arkeen ja tapahtumiin.

Koulutuksen sisältö:

 • Liikkeen lisäämisen hyödyt
 • Taukoliikunnan suunnittelu ja toteutus
 • Yhteisöllisyyden kehittäminen liikunnan avulla
 • Liikuntahaasteiden suunnittelu ja toteutus

Koulutus toteutetaan kolmen tunnin mittaisena ja sitä voidaan räätälöidä oppilaitoksen tarpeiden mukaisesti. Oppilaitos valitsee koulutukseen 10–15 opiskelijaa, jotka ovat kiinnostuneita liikkeen ja yhteisöllisyyden lisäämisestä sekä toiminnan organisoinnista yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa. Koulutus voidaan toteuttaa kokonaan luokkatilassa tai osittain luokkatilassa ja osittain liikuntasalissa. Oppilaitoksen tulee nimetä myös koulutukseen osallistuva vastuuaikuinen. 

Hinta: 420€ + kouluttajan matkakulut

 

Taukoliikuttajat -koulutus

PLU:n oma koulutusversio (ent. TYHY-tutor koulutus)

Koulutuksen tavoite on osallistaa opiskelijoita Liikkuva opiskelu -toimintaan sekä sen suunnitteluun ja toteutukseen oppilaitoksissa. Koulutuksessa opiskelijat saavat tietoa liikkeen lisäämiseen hyödyistä sekä työkaluja toiminnan oman oppilaitoksen arkeen ja tapahtumiin. Koulutuksen sisältä painottuu etsimään apuja taukoliikunnan puolelle. Koulutus myös itsessään on toiminnallinen.

Koulutuksen sisältö:

 • Liikkeen lisäämisen hyödyt ja faktat
 • Ohjaamisen perusteita
 • Erilaisten käytännön mallien läpikäyntiä, esimerkkejä
 • Taukojumpan suunnittelu ja ohjaaminen -käytännön harjoitus

Koulutus toteutetaan luokkatilassa. Oppilaitoksen tulee nimetä myös koulutukseen osallistuva vastuuaikuinen.

Kesto: 3h (oppilaitoksen toiveen mukaan)

Osallistujamäärä: 10-15 opiskelijaa. Myös opettajat voivat osallistua.

Hinta: 420€ + kouluttajan matkatkulut

Jaa somessa