Valitse sivu

Koulut ja oppilaitokset

Koulutukset: Yläkoulun oppilaat

Koulutukset

Yläkoulun oppilaat

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU) tarjoaa kattavaa koulutusvalikoimaa Liikkuvan Koulun oppilaitoksille. Valmiiden tilauskoulutusten lisäksi tilattavissa on juuri Teidän koulunne tarpeisiin räätälöidyt kokonaisuudet.

Tutustu alla listattuun koulutustarjontaamme. Olethan yhteydessä meihin päin! Yhteyttä voit ottaa nuorisokouluttaja Iida Kasariin; iida.kasari@plu.fi, puh. 040-4839168.

 

VÄLKKÄRI–välituntiohjaajakoulutus (kesto 3 h)

Välkkäri-koulutuksessa oppilaat saavat tietoa liikunnasta yleensä ja oppii erilaisia pelejä ja leikkejä, joita voi ohjata välitunneilla. Koulutuksessa harjoitellaan ryhmän hallintaa, ohjaajana toimimista sekä suunnitellaan valmiiksi oman koulun välituntiliikuntaa ja liikutaan paljon itsekin. Yhteen koulutukseen voi osallistua 10-20 oppilasta. Voit myös tilata täydennyskoulutuksen jo koulutetuille välkkäreille.

Koulutuksen keskeisiä teemoja ovat:

  • välituntiliikunnan erityispiirteet, unelmien välitunti
  • liikuntatuokion mallileikkejä ja -pelejä
  • vihjeitä välituntileikkien ohjaamiseen
  • välkkäritoiminnan käynnistäminen koulussa.

Hinta: 420 € + kouluttajan kilometrit (hintaan kuuluu opasvihot välkkäreille yht. 10 kpl).

 

JÄRKKÄRI–tapahtumajärjestäjän koulutus (kesto 3 h)

Järkkäri-koulutus on tarkoitettu yläkouluikäisille nuorille, joilla on halu järjestää erilaisia tapahtumia omassa koulussaan tai vapaa-ajalla.

Koulutus antaa nuorelle eväitä erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen nuoret järjestäisivät yhdessä aikuistukihenkilön (esim. opettaja/rehtori tai seurassa toimiva aikuinen) kanssa liikunnallisen tapahtuman. Koulutus antaa valmiuksia tapahtuman järjestämiseen. Vasta itse toiminta eli tapahtuman toteuttaminen antaa oikean kuvan ja kokemuksen, tekemällä oppii – periaatteella.

Koulutus on jaettu viiteen kokonaisuuteen:

  • tapahtuman ideointi ja tavoitteet
  • tapahtuman suunnittelu
  • tapahtuman valmistelu
  • tapahtuman toteutus
  • tapahtuman arviointi

Hinta: 300 € + kouluttajan kilometrit. (hinta sisältää koulutuksen sekä 15 kpl osallistujamateriaaleja.) Mikäli koulutukseen osallistuu yli 15 oppilasta, hinta nousee 5 € / osallistuja eli materiaalin hinnan verran. Hinta ei sisällä tilavuokria.

 

 

Mentorointi

Mentoroinnilla tarkoitetaan konsultointiapua, jota liikunnan aluejärjestöt tarjoavat oman alueensa Liikkuville kouluille ja kunnille erityisesti hankkeen alkuvaiheessa. Kaipaatko vinkkejä koulupäivän liikunnallistamiseen, hankehakemuksen työstämiseen tai vaikka kuntanne Liikkuva koulu verkoston laajentamiseen? Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n mentorit tarjoavat mielellään apua muun muassa näihin kysymyksiin.

Mentorointi on maksutonta. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry haluaa olla mentoroinnin kautta tukemassa kouluja ja kuntia koulupäivien liikunnallistamistyössä!

Jaa somessa