Valitse sivu

Koulut ja oppilaitokset

Lasten liikunnan ohjaajakoulutus

Lasten liikunnan ohjaajakoulutus (6 h)

Kenelle: Matalan kynnyksen harrastustoiminnan ohjaajille (esim. liikuntakerho-ohjaajat), aloittelevat seuraohjaajat. Antaa eväitä kokeneemmillekin seuraohjaajille. 
 

Sisältö:

OSA 1: TERVETULOA LASTEN LIIKUNNAN OHJAAJAKSI
Koulutuksesta saat ensimmäiset työkalut lasten liikunnan ohjaukseen. Koulutuksessa paneudutaan ohjaajan tehtäviin ja merkitykseen liikuntaan innostajana. Osallistuja saa avaimia positiivisen ja turvallisen ilmapiirin luomiseen, hyvin organisoidun liikuntatuokion suunnitteluun, leikin ohjaamiseen sekä vanhempien kanssa toimimiseen.

OSA 2: MONIPUOLINEN LASTEN LIIKUNTA
Koulutuksessa syvennytään monipuolisen liikunnan merkitykseen lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisessa kehityksessä. Koulutuksessa tutustutaan aktiivisesti pelaten ja leikkien erilaisiin keinoihin toteuttaa liikuntaa monipuolisesti. Koulutuksessa tutustutaan myös tuokio- ja kausisuunnitelmien tekemiseen. Koulutus soveltuu kokeneemmille ohjaajille, pienten lasten valmentajille sekä opettajille.

OSA 3: FYYSINEN TOIMINTAKYKY LASTEN LIIKUNNASSA
Koulutus painottuu fyysiseen toimintakykyyn sekä sen vaikutuksiin lasten ja nuorten hyvinvointiin ja terveyteen. Koulutus antaa ohjaajalle käytännön ideoita peleistä ja leikeistä, joilla lasten fyysisen kunnon eri osa-alueita voi kehittää. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin ohjaustyyleihin ja liikkunnallisen elämäntavan muodostumiseen. Koulutus on moduloitu kolmeen osaan, jotka voidaan järjestää yhtenä päivänä kuuden tunnin kokonaisuutena tai erillisinä 2−3 h + 2 h + 2 h kokonaisuuksina kolmena arki-iltana.

Jaa somessa