Valitse sivu

Lapset ja nuoret

Soveltuva liikunta

Soveltava liikunta

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tukee alueellaan soveltavaa liikuntaa ohjaajakoulutusten ja lasten leiritoiminnan avulla. Olemme myös mukana erilaisissa tapahtumissa tuomassa soveltavaa liikuntaa paremmin näkyväksi.

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Vammaisurheilun sekä soveltavan liikunnan apuvälinetoimintaa tuottavan SOLIA:n kanssa. PLU:n kautta erityistukea tarvitseva asiakas voi halutessaan vuokrata SOLIA:n välineitä noutamalla ne SOLIA:n Seinäjoen yksiköstä tai tilata väline lähimpään matkahuoltoon.

SOLIA

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA opastaa ja neuvoo, tarjoaa kokeilu- ja vuokraustoimintaa sekä auttaa oman välineen hankinnassa jakamalla tietoa ja antamalla asiantuntijalausuntoja. SOLIA on mukana myös eri tahojen yhteistyötapahtumissa ja osallistuu liikunnan ja urheilun apuvälineiden kehitystyöhön. SOLIA vuokraa liikunnan ja urheilun apuvälineitä kaikille ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. Välineet sopivat pääsääntöisesti itsenäisesti liikkuville. SOLIA:a hallinnoi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry.

Solia logo

SOLIA:n liikuntavälineet on jaettu viiteen kategoriaan:

  • pyörät
  • pyörätuolit
  • talviliikuntavälineet
  • kesävälineet
  • pelit ja pelivälineet

SOLIA:n Välinekuvasto löytyy välinevarauskalenterista. Siellä voi tehdä varauksen välineistä. Osa liikuntavälineistä on vakuutettu käytön ja säilytyksen aikana. Tutustu myös vuokrausehtoihin. Siellä kerrotaan lisää vuokraajan vastuusta mahdollisen välineen rikkoutumisen varalle.

Lisätiedot:
SOLIA, apuvälineneuvoja Jukka Parviainen • p. 045 677 0516 • solia@vammaisurheilu.fi

PLU, Iida Kasari • p. 040 4839168 • iida.kasari@plu.fi

 

SisuSporttis

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU) Sporttis-leiriperheeseen kuuluu myös SisuSporttis. Tämä tarjoaa erityistukea tarvitseville lapsille mahdollisuuden osallistua soveltavan liikunnan päiväleirille. Leiri on suunnattu 7−13 vuotiaille. Leirillä on tarkoitus tutustua erilaisiin liikuntamuotoihin ja lajeihin, askarrellaan ja sekä tutustutaan uusiin ystäviin. Leirille lapsen kanssa mukaan pääsee yksi henkilökohtainen avustaja veloituksetta!

SisuSporttis pidettiin kesällä 2019 jo neljännen kerran. Leiri on saavuttanut suuren suosion: kesän leirit ovat täyttyneet saman tien ilmoittautumisen avauduttua. Leirit on järjestetty yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun fysioterapiaopiskelijoiden kanssa. Leireillä on käynyt aina perinteisesti vierailevia tähtiä paikallisista seuroista ja yhdistyksistä sekä Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry:stä.

Jaa somessa