Valitse sivu

Hyödynnä vuodenaika ja lähde marjastamaan! Mustikanpoiminnasta saa terveellisen ravinnon ohella hyvää mieltä ja kestävyyskuntoa. Marjastus on tehokasta arkiliikuntaa eli hyöty- ja perusliikuntaa.

Luonnossa liikkumisen fyysiset terveysvaikutukset näkyvät UKK-instituutin mukaan muun muassa sykkeen ja verenpaineen laskuna, vastustuskyvyn parantumisena ja matalampana riskinä sairastua sydän- ja muistisairauksiin. Psyykkiset terveysvaikutukset ovat muun muassa mielialan kohentuminen, stressitason aleneminen sekä virkistyminen ja rentoutuminen. Luonnossa liikkumisen on myös todettu vähentävän masentuneisuuden oireita.
Jos otat kävelyaskeleet marjastuksen ohessa reippaasti ja ryhdikkäästi, saat terveyshyötyä UKK-instituutin mukaan enemmänkin. Omien taitojen, kunnon ja jalkineiden mukaan voi patikoida, juosta ja hypelläkin. Luustosi tykkää!

Metsähallituksen Luontoon.fi-sivuston mukaan mustikan poimintakausi jatkuu syyskuun alkuun saakka. Mustikka viihtyy paremmin varjoisilla kasvupaikoilla kuin suorassa auringonpaisteessa. Heinäkuun helteissä kannattaa kuitenkin muistaa riittävä nesteen saanti. Ota siis marjastusreissuille juomapullo tai useampikin mukaan.

Share This