Valitse sivu

Liikunnan aluejärjestöt tempaisevat työpaikkaliikunnan puolesta ja tekevät veloituksetta kartoituksia yhteensä 75 000 € edestä. ”Haluamme muistuttaa työpaikkaliikkumisen tärkeydestä, tämä on kampanja, jossa kaikki voittaa”, toteaa harrasteliikunnan päällikkö Antero Kangas Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:stä.

Maakunnan aktiivisin työpaikka –kampanjan tavoitteena on liikunnallisen elämäntavan edistäminen työelämässä.
– Runsas paikallaanolo ja vähäinen liikunta haastavat työikäisten hyvinvointia sekä suorituskykyä ja vaikuttaa työpaikkojen kuluihin ja kilpailukykyyn. Työikäisistä vain 10 % liikkuu terveytensä kannalta riittävästi ja jopa 76 % hereillä oloajasta vietetään paikallaan, sanoo Kangas.
Kampanjan avulla nostetaan työpaikkaliikunnan hyötyjä ja mahdollisuuksia esille. Samalla tarjotaan myös pientä pilkettä silmäkulmaan, sillä parhaat palkitaan maakunnallisesti ja valtakunnan kolme parasta pääsevät kilpailemaan valtakunnalliseen urheilugaalaan.
Maakunnan Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa. Yli 50 % kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin.
– Kartoitus on hyvä työkalu osana laajempaa työhyvinvoinnin kehittämistä. Kun osa-alueet on otettu yrityksessä haltuun, se myös näkyy työntekijöiden parempana jaksamisena ja yhteishengessä, sanoo Kangas.

Henkilöstöliikunta on tiedolla johtamista – kartoituksen avulla et enää arvaile, vaan tiedät mihin tarttua!

Liikkuuko henkilöstönne terveytensä kannalta riittävästi? Kohtaavatko henkilöstöliikunnan tarpeet ja tavoitteet? Entäpä kohdentuvatko toimenpiteet ja liikuntaedut oikeaan kohderyhmään? Henkilöstöliikunta on tiedolla johtamista. Kuitenkin vain 9 % suomalaisista yrityksistä on määritellyt henkilöstöliikunnalle toimintasuunnitelman ja mitattavat tavoitteet. Maakunnan Aktiivisin Työpaikka -kartoitus on yritysjohdon aputyökalu suunnitelmalliseen henkilöstöliikunnan toteutukseen, johtamiseen ja seurantaan. Tavoitteena on, että toiminta on monipuolista, tuloksellista ja toimivaa ja erilaiset tarpeet sekä työntekijäryhmät huomioonottavaa.

Maakunnallinen kampanja on voimassa 30.10. saakka. Lisätietoja saat harrasteliikunnan päälliköltä Antero Kankaalta p. 050 406 4789.

Osallistu! Maakunnan 10 ensimmäisenä ilmoittautunutta veloituksetta! 

 

Share This