Valitse sivu

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ja SAMO (Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta) järjestävät syksyn mittaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoille todellisen lajikirjon liikunnan harrastamiseen. Opiskelijoiden on mahdollista kokeilla muun muassa väririkuulapeliä, joogaa, frisbeegolfia, taijia ja potkunyrkkeilyä.
– Lajit ovat valikoituneet pitkälti opiskelijoiden omien toivomusten pohjalta. Liikuntakokeilut järjestetään alussa viikon, myöhemmin kahden viikon välein matalalla kynnyksellä, kertoo SAMO:n toiminnanjohtaja Jani Erkkonen.
PLU:n harrasteliikunnan päällikkö Antero Kangas kontaktoi alueen seuroja lajiosaajien saamiseksi eri lajien vetäjiksi. Vastaanotto seuroissa on ollut hänen mukaansa kiitettävä.

Kokeilut kiinnostavat

SAMO:n hallituksen jäsen, liikuntavastaava Kristian Salo-Tuisku näkee liikuntakokeilujen tavoitteena paitsi saada opiskelijat liikkumaan myös luomaan sosiaalisia suhteita. Kenenkään ei tarvitse jäädä opiskelupäivän päätteeksi yksikseen.
– Opiskelijamme ovat innokkaita liikunnan harrastajia, ja uudet lajit kiinnostavat, toteaa Salo-Tuisku.
Viestinnästä vastaava Eveliina Koskela pitää tärkeänä liikuntaa, johon on matala kynnys tulla. Lajikokeilut ovat opiskelijoille maksuttomia vaihto-opiskelijat mukaanlukien. Monitahoinen yhteistyö mahdollistuu Seinäjoen ammattikorkeakoulun rahoittamana.
Syksyn liikuntavalikoimaan tuodaan paitsi uusia lajeja myös muuta uutta: opiskelijat voivat kerätä SAMO-siilipassiin merkintöjä, joiden perusteella he saavat pronssisen, hopeisen tai kultaisen merkin opiskelijahaaraleidensa ylpeydenaiheeksi.

Share This