Valitse sivu

Liikunta- ja urheiluseurojen kannattaa olla rohkeita ja avoimia maahanmuuttajien mukaan saamiseksi. Jos kompastuskivenä on viestien perillemeno, kannattaa hyödyntää paikkakunnalla olevia muita tahoja.
– Sama viesti voi olla eri taustoista tuleville perheille erilainen. Tai sitten viestejä voi olla liikaa. Meillä kieliongelmaan auttoi yhteistyö, kertoi toiminnanjohtaja Jari Koistinen Juniori KuPSin kokemuksista.

Basketball Club Turun puheenjohtaja Joni Hiltunen kannusti paneelikeskustelussa seuroja lähtemään maahanmuuttajatoiminnassa rohkeasti matkaan. Puheenjohtaja Matti Mäkinen Jyväskylän Kiri & Kirittäret Junioreista korosti puolestaan toiminnan laatua varsinkin pienemmissä ikäluokissa.

Alustuksen pitänyt, sosionomi ja koripallovalmentaja Antti Olkinuora totesi harrastustoiminnan yhdistävän, mutta ”aina se ei mene niin helposti”.
– Haasteita voivat olla erilaisuus ja sen kohtaaminen, sillä omien kokemusten ja asenteiden muuttaminen on vaikeaa, totesi Olkinuora.

Maahanmuuttajia liikunnan avulla kotouttava RIVE-hanke järjesti 26.4. webinaarin teemalla ”Menikö Perille?”. Hanketta hallinnoi Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, ja hanketta toteuttavat yhteistyössä Etelä-Savon Liikunta ry, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Keski-Pohjanmaan Liikunta ry, Keski-Suomen Liikunta ry, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry ja Pohjos-Savon Liikunta ry. Hankekausi alkoi 1.6.2020 ja päättyy 31.5.2023.
(Uutisen kuva: Liikunnan aluejärjestöt)

 

Share This