Valitse sivu
Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratoiminnan kehittämistukea vuodelle 2021 haki Keskiseltä alueelta (Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) yhteensä 89 seuraa. Hakijoita oli edelliseen hakuun verrattuna 25 enemmän.

– Suurempaan hakijamäärään on mielestäni kaksi selkeää syytä, koronapandemia sekä se, että ministeriö nosti tukisumman ylärajaa. Tässä haussa tukea voi saada 2500 – 25 000 euroa, kertoo Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n seurakehittäjä Kirsi Martinmäki.

 

Seurat hakivat joko toiminnallista tai palkkatukea. Joukossa oli Martinmäen mukaan ilahduttavasti myös ensimmäistä kertaa seuratukea hakevia.
– Lisäksi hakemusten taso nousi selvästi, ja hyviä hakemuksia tuli paljon. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että hyvätkään hakemukset eivät välttämättä johda tuen saamiseen.
Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Uutena kriteerinä useiden muiden kriteerien joukossa vuoden 2021 haussa oli vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten tukeminen.
Seuratuen hakuaika päättyi 18. joulukuuta. Päätöksiä on lupa odotella huhtikuun 2021 aikana.
Share This