Valitse sivu

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry oli tänään mukana toteuttamassa Soveltava Talviliikuntapäivää Joupiskalla. PLU:n esittelypisteellä sai kokeilla ekoammuntaa. Mukana menossa oli myös PLU:n oma Jekku-jänö!
Osallistujia Talviliikuntapäivässä oli yhteensä noin 300. Seinäjoen koulujen pienryhmien lisäksi osallistujia tuli Alavudelta, Ilmajoelta, Kuortaneelta, Lapualta ja Ylistarosta.

Eritysliikunnan koordinaattori Sarika Kivimäki Seinäjoen kaupungin liikuntapalveluista tiivisti tapahtuman tarkoituksen näin: kohtaamiset, vuorovaikutus ja iloinen yhdessä tekeminen. Fysioterapian lehtorit Pirkko Mäntykivi ja Marjut Koskela toivat 30 fysioterapian tutkinto-ohjelman opiskelijaa toteuttamaan tapahtumaa. Opiskelijoille Talviliikuntapäivä oli osa opintoja. Pirkko totesi, että yksi tapahtuman tarkoitus on antaa osallistumisen mahdollisuus kaikille. Tapahtuma suunniteltiin ja toteutettiin PLU:n ja SeAMKin lisäksi monien eri tahojen yhteistyöllä.

Marttilan koulun pienryhmä Seinäjoelta tuli tapahtumaan hyvissä ajoin ennen varsinaista alkamisaikaa. Aamupäivällä oli siis jo ehditty saada posket punaisiksi ainakin pulkkamäessä ja suksilla. Erityisluokan opettaja Jussi Mannila (uutisen kuvassa oppilaidensa Eevin ja Tuomaksen kanssa) piti tapahtumaa onnistuneena, kun talvikeli näytti parhaimmat puolensa.
– Suurin anti on mielestäni se, että monet oppilaat rohkaistuvat kokeilemaan esimerkiksi laskettelua. Monilla on aika vähän kokemusta. Ensin mennään naruhissiin ja joku saattaa iltapäivällä uskaltautua jo vaativampaankin rinteeseen. Täällä näkee onnistumisen iloa, kertoi Jussi.
Oppilaat Eevi ja Tuomas olivat mukana Marttilan koulun ryhmässä. Eevi totesi aamupäivällä kierrelleensä ja katselleensa, mitä Joupiskalla voi tänään tehdä. Tuomas oli puolestaan ehtinyt laskettelemaan pulkkamäessä ja syöneensä maistuvan makkaran.

               

 

               

 

 

Share This