Valitse sivu

Suomen Olympiakomitean hallitus totesi kokouksessaan 19.-20.8, että Olympiakomitean päivitetty strategia, viime kesänä valmistunut huippu-urheilun ulkoinen arviointi ja muut ulkopuoliset arviointiraportit puoltavat tarvetta Olympiakomitean johtamisen, toimintatapojen ja organisoitumisen uudistamiselle. Uudistuksen tavoitteena on, että Olympiakomitean kolmea päävalintaa – liike ja liikunnallinen elämäntapa, seuratoiminta ja huippu-urheilu – johdetaan jatkossa entistä vahvemmin yhtenä kokonaisuutena ja yhteistyössä laajan verkoston kanssa.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluodon mukaan Olympiakomitea ei tällä hetkellä hyödynnä koko henkilöstönsä osaamista ja työpanosta parhaalla tavalla päivitetyn strategian tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Arvot eivät ohjaa toimintaamme riittävän voimakkaasti, eikä johtamisjärjestelmämme palvele tehokasta yhdessä tekemistä ja päätöksentekoa. Haluamme enemmän modernia verkostojohtamista ja vähemmän hierarkkista johtamista. Siksi tavoittelemme johtamisportaiden madaltamista ja isompia innovatiivisia tiimejä suomalaisen liikunnan ja urheilun tueksi. Fokus tulee olla laajan liikunnan ja urheilun kansanliikkeen vastuullisessa palvelemisessa, liikkujien ja urheilijoiden arjen tukemisessa ja kolmen päävalinnan kokonaisuuden johtamisessa, Susiluoto sanoo.

Uudistukset toteutetaan syksyn aikana

– Olemme käynnistäneet muutosneuvottelut, jotka koskevat Suomen Olympiakomitea ry:n ja Suomen Olympiakomitea Markkinointi oy:n koko henkilöstöä. Konsernissa työskentelee tällä hetkellä 61 henkilöä. Tiedotamme organisaatiomuutoksista ja mm. Huippu-urheiluyksikön uusista linjauksista lokakuun aikana, Susiluoto kertoo.

Lisätiedot:  

Suomen Olympiakomitea, toimitusjohtaja Taina Susiluoto 050 3319832.

Share This