Valitse sivu

Varhaiskasvatus

Vanhempainillat

Vanhempainillat

Alle kouluikäinen ei välttämättä tarvitse erityistä liikuntaharrastusta, vaan päivittäiset valinnat päivähoidossa ja kotona ratkaisevat liikkumisen määrän. Innostus, kannustus, oma esimerkki sekä yhdessä liikkuminen ovat varmin ja luonnollisin tapa tuoda liikunta lapsen arkeen.

Suunnitellaan yhdessä, minkälaisin toimintatavoin teidän työyhteisössänne tai kunnassanne voimme kannustaa lapsia ja perheitä liikkumaan. Se voi olla luento vanhemmille liikunnan merkityksestä lapsen kehitykselle tai toiminnallinen vanhempainilta.

Tavoitteena on herätellä ja kannustaa perheitä liikunnan mahdollisuuksiin päivittäisessä arjessa sekä tarjota perheille ideoita yhteiseen liikkumiseen. Meiltä voitte tilata vanhempainiltaluennon tai toteutamme toiminnallisen vanhempainillan toiveidenne mukaan.

 

 

Toiminnallinen vanhempainilta – kohti liikkuvaa elämäntapaa, perhe tärkeä roolimalli (1,5 h)

Illan aikana on lapsille ohjattua ulko- tai sisäliikuntaa ja aikuisille tietoisku varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksista, liikkumisen merkityksestä lapsen kokonaiskehitykselle sekä aikuisen roolista lapsen liikkumisen mahdollistajana.

Vanhempien tietoiskun jälkeen lapset ja vanhemmat liikkuvat yhdessä rakennetuilla toimintarasteilla.

Vanhempainilta – kohti liikkuvaa elämäntapaa, perhe tärkeä roolimalli (45 min-1 h)

Luento huoltajille varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suosituksista, liikkumisen merkityksestä lapsen kokonaiskehitykselle sekä aikuisen roolista lapsen liikkumisen mahdollistajana.

Share This